znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Jaká byla Tříkrálová sbírka na Poličsku? Miliónová, děkujeme

Do Tříkrálové sbírky se každoročně zapojují okolní obce. Každoročně nás těší ochota starostů a starostek, místních koordinátorů a dětí zúčastnit se a zorganizovat koledu ve vaší obci. Organizace koledy v obcích probíhá vždy s podporou naší Charity, největší část práce a samotný průběh a organizace koledy je však v režii dané obce a místních koordinátorů. Vážíme si vašeho úsilí...

Vzpomínka na Tříkrálovou sbírku 2024 - ZDE.



 

 

V Poličce a okolních obcích se Tříkrálové sbírky účastnilo přes 640 koledníků a organizátorů. Téměř všichni se v jeden den – tedy 6. ledna 2024 – vydali na koledu. Lidé na Poličsku darovali celkem 1 217 354 Kč. Děkujeme za podporu všem dárcům!

Podpoříme rozvoj Centra duševního zdraví, Domácí hospic sv. Michaela a Domácí zdravotní péči  
Duševní zdraví je důležité a my jsme rádi, že se o něm mluví. Centrum duševního zdraví ve Svitavách je jedinou zdravotně-sociální službou pro lidi, kteří se vyrovnávají s tzv. vážným duševním onemocněním, na celém Svitavsku. „Aktuálně rekonstruujeme prostory pro zdravotní část týmu, zařizujeme ambulance pro lékaře nebo čekárny. Tým sociálních pracovníků je již kompletní a pracuje s klienty v terénu, stejně jako psychiatrické zdravotní sestry a peer konzultant. Od ledna 2024 tým doplnily dvě klinické psycholožky," přibližuje složení multidisciplinárního týmu CDZ ve Svitavách Petra Zahradníková, ředitelka Oblastní charity Polička, a dodává: „Aktuálně centrum doplňujeme i o psychiatra/ičku a jsme rádi, že oslovení odborníci vítají, že se na Svitavsku plnohodnotné CDZ rozvíjí a že zde je tato podpora pro klienty dostupná.“ Celý tým CDZ podporuje klienty na cestě k zotavení se z psychické nemoci.

Další část daru poputuje především na Domácí hospic sv. Michaela, Domácí zdravotní péči a část uložíme na pomoc při mimořádných událostech.

Na webu Oblastní charity Polička najdete také kompletní fotogalerii z Tříkrálové sbírky v obcích a Živého betlému v Poličce.
https://bit.ly/fotokralove

Děkujeme vám za podporu Oblastní charita Polička policka.charita.cz 

autor: Obec Lubná | 15.01.2024  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 368x


Další články z kategorie :


Jaká byla Tříkrálová sbírka na Poličsku? Miliónová, děkujeme
Nová éra pro hasiče v Lubné: Štědrá dotace a podpora od hejtmana
Zvony Martin
Nabíjecí stanice a stojan na opravu kol

Od 26.7.2008: 2654067 návštěv, celkem: 2662630, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti