znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Jak na úsporné bydlení?

Vážení spoluobčané, krásné letní dny jsou za námi a s příchodem podzimu jsme spustili kotle na vytápění našich domácností. I když je energetická krize pomalu na ústupu, přece jen nás naučila, že je třeba více přemýšlet nad plýtváním energiemi. Stejně tak mnoho z nás přemýšlí, jak zlepšit technický stav svých nemovitostí, a tím snížit náklady na spotřebu energie.  Stále je dost domů, které mají původní fasádu, netěsnící okna a dveře. Stejně tak mnoho střech je ideálních pro instalaci fotovoltaických panelů. A právě vám všem, kteří máte zájem zlepšit stav svých nemovitostí, je určena následující nabídka pomoci... 



Ministerstvo životního prostředí v nedávné době spustilo několik dotačních programů pro majitele všech typů bytových i rodinných domů či veřejných budov, kteří chtějí zlepšit své bydlení, pořídit čisté zdroje energie a ušetřit za vytápění a vodu. 

Ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí pro vás města ve svitavském okresu pořádají semináře k uvedeným dotačním programům. Jeden z nich se koná v pondělí 27. listopadu od 17 hodin v sále na Zámeckém návrší v Litomyšli, Jiráskova ulice 133. Na semináři budou všem zájemcům představeny jednotlivé dotační programy, možná výši podpory, k dispozici budou informační materiály. Bude také prostor pro vaše dotazy a na místě budou také odborníci Místní akční skupiny připravení poradit vám s podáním žádosti o dotaci.

Pokud uvažujete o rekonstrukci domu, doporučuji vám, abyste využili této jedinečné příležitosti a semináře se zúčastnili. Aby byla zajištěna dostatečná kapacita, organizátoři prosí vás, kteří ovládáte počítač, o vyplnění rezervačního formuláře na adrese https://1url.cz/@uspory. Nebo vám s vyplněním určitě rádi pomůžou rodinní příslušníci či kamarádi. 

Všem vám přeji krásné podzimní dny. Josef Chadima, starosta

 

TERMÍNY SEMINÁŘŮ V OKRESE SVITAVY:

6. listopad od 17:00 – Moravská Třebová - zasedací místnost městského úřadu, Olomoucká 178/2, Moravská Třebová 1

13. listopad od 17:00 – Svitavy - zasedací místnost městského úřadu, T. G. Masaryka 40/25, Svitavy 2 – Předměstí

20. listopad od 17:00 – Polička - Tylův dům, Vrchlického 53, Polička

27. listopad od 17:00 – Litomyšl - sál na Zámeckém návrší, Jiráskova 133, Litomyšl – Záhradí.

autor: Obec Lubná | 25.10.2023  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 425x


Fotografie ke článku:

obr1
T:25.10.2023 08:09


Další články z kategorie Pozvánka:
Pozvání na výstavu Last Call Martina Kyrycha v Kulturáku Archa





Jak na úsporné bydlení?
Pozvánka do plaveckého bazénu v Litomyšli
Oblastní charita Polička informuje


Registrace - Lubenský kvíz - 15. 7. 2023
Od 26.7.2008: 2654554 návštěv, celkem: 2663117, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti