znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Lubenská šťopička 22. září 2018

Vážení občané,
letos oslaví Lubenská šťopička 10. narozeniny, na které bychom vás rádi pozvali. Už od řijna připravujeme program, jenž si všichni užijeme. Vybírali jsme z minulých ročníků vystoupení, která se vám nejvíce líbila, a samozřejmě jsme přidali i něco nového. Dopolední hudební program zajistí výborní mladí muzikanti ze ZUŠ z Nového Města na Moravě a rozpohybují nás tamější mažoretky. Program začíná v 10.00 hod. u Pálenice v Lubné. S obědem si hlavu nedělejte, na Skalce je vše připraveno, stačí jen usednout...



Ve 14 hodin začíná program na sále Skalky. Letošní kapelou bude Vysočinka, veselá kapela, která roztančí i „Já rozhodně netančím“. Nebude ale hrát sama! Naším prvním dárkem pro návštěvníky je vystoupení nestora české dechovky – pana Josefa Zímy! A dárek si zaslouží i děti – a to v podobě prvního českého bublináře Václava Strassera. Kdo se vejde do bubliny a kdo už je moc velký? To vše si budou moci děti vyzkoušet v dílničce, která bude následovat hned po tomto vystoupení na sále. A protože dárky a děti k sobě neodmyslitelně patří, máme pro ně ještě dva „měkouše“, ale nebudou to ani ponožky nebo pyžamka. A budou hodně veliké!

Milovníky ladných pohybů určitě potěší nové vystoupení Ladiesof Sebrcity, tanečnic ze Sebranic, jejichž vystoupení sklidilo před dvěma lety bouřlivé ovace. A pro všechny, co se rádi baví, vystoupí skupina Echonaut, dříve známá jako Dědovy blechy. Čtyřčlenná kapela z Vysokého Mýta zahraje garage-pop a vy můžete pařit nebo jen poslouchat. Následovat bude afterparty s videoprojekcí a překvapením, ale víc už prozrazovat nebudu, nechme si nějak dárek ještě zabalený.
Samozřejmostí je výborná teplá kuchyně a chuťovky z grilu. A když jsme u jídla, zůstaňme chvilku i u pití – i letos se bude koštovat. Vybírat si budete ze vzorků rozmanitých pálenek a likérů, které ohodnotí proškolená komise. A chcete-li vědět, jak by obstála ta vaše nejlepší (myslím slivovice, třešňovice apod.), neváhejte a odevzdejte vzorek destilátu o obsahu 0,5l s popisem (adresa soutěžícího, rok pálení, druh ovoce, obsah alkoholu v %) na adresu Pálenice (Lubná 106, 56963 Lubná) nebo předejte osobně po dohodě s panem M. Flídrem (608 835 961) do 31. 8. 2018. Pokud vyhrajete, získáte finanční hotovost 5000 Kč, takže si budete moci s tou svojí (myslím partnerku) dopřát třeba romantickou večeři.
Přijďte si rozbalit i ten Váš dárek a pobavte se na Šťopičce! Za spolek Lubenská šťopička Mgr. Eva Šímová

autor: Obec Lubná | 03.07.2018  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 3504x


Další články z kategorie Pozvánka:
Pozvání na výstavu Last Call Martina Kyrycha v Kulturáku Archa





Jak na úsporné bydlení?
Pozvánka do plaveckého bazénu v Litomyšli
Oblastní charita Polička informuje


Registrace - Lubenský kvíz - 15. 7. 2023
Od 26.7.2008: 2649629 návštěv, celkem: 2658192, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti