znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Florbalový turnaj Dona Boska 2013

 Výsledky zápasů: www.florbaldb.cz

Druhý týden v únoru se ve dnech 8. a 9. uskutečnil v Lubné na Svitavsku jubilejní 10. ročník florbalového turnaje Dona Boska. Nad turnajem převzal záštitu první náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, čímž vyjádřil svůj zájem o rozvoj regionu, a zároveň deklaruje význam a přínos pro Pardubický kraj. V pátek se ve víceúčelovém zařízení Skalka sešli mladší a starší žáci. Za mladší žáky se zúčastnilo šest týmů, z toho i jeden dívčí. Do kategorie starší žáci se přihlásilo osm týmů. Na úvod pozdravili hráče starosta obce J. Chadima, předseda TJ Lubná J. Flídr, ředitelka školy Mgr. J. Kučerová a otec V. Glogar ze Salesiánského střediska mládeže Sebranice. Jeho milá slova o patronovi tohoto turnaje účastníky nabudila k férové hře.
Výsledky jednotlivých kategorií:

mladší žáci: 1. Lubenští tygři, 2. Mejťáci, 3. FBC Peaksport Litomyšl
starší žáci: 1. Kometa Polička, 2. FBC Peaksport Litomyšl, 3. MAS 3 z Lubné...



V sobotu pokračovali svými zápasy muži. Pro velký zájem byl počet týmů z časových důvodů omezen na 16. Turnaje se zúčastnily i velmi kvalitní týmy, které hrají nejvyšší krajské soutěže. Šestnáct týmů hrálo od rána do večerních hodin. Poté pořadatelé vyhlásili vítěze, kterým se stal tým třetí ligy FBC Oujeee z Poličky, na druhé příčce skončil Warriors, taktéž z Poličky a stejné ligy, domácí tým Lubenská smršť získal bronzovou medaili.
Dobrou úroveň turnaje podpořilo nestranné rozhodování licencovaných rozhodčích - odchovanců FBK Lubná v žákovských kategoriích a rozhodčích z Brna, kteří pomohli pískat turnaj mužů. Tento nestranný přístup byl kladně oceněn účastníky turnaje. Atmosféra jako každoročně v hale Skalka gradovala ve vyřazovacích zápasech, kdy hráči podporováni velkým množstvím fanoušků podávali své nejlepší výkony. K této výjimečné atmosféře přispěli i komentátoři, kteří tento nevšední zážitek ještě umocňovali. Pro všechny návštěvníky pořadatelé připravili ohlédnutí za již proběhlými ročníky. Na chodbě rozmístili nástěnky s popisem a fotografiemi z jednotlivých ročníků, dále v salónku běžela tříhodinová videoprojekce s výběrem nejlepších momentů z celé historie turnaje. Turnaj si za svou desetiletou existenci získal velkou popularitu a díky počtu účastníků patří mezi největší v regionu.
Takto velký turnaj, kterým projde za dva dny téměř 300 hráčů, by se neuskutečnil bez obětavé práce 25 pořadatelů, kteří věnovali pomoc a volný čas této akci.
Tento moderní sport s malými náklady, ale s velkým sportovním nadšením oslovuje stále více lidí. Je dobře, že pořadatelé ve spolupráci se Salesiánským střediskem mládeže v sousedních Sebranicích vytvořili tento turnaj, který se stal vyhledávaným kláním týmů, kdy se odehraje mnoho zajímavých zápasů za skvělé atmosféry, na kterou se mohou hráči těšit i příští rok opět v Lubné. František Košňar

Poděkování
Touto cestou děkuji všem pořadatelům, kteří se podíleli na přípravě a zabezpečení 10. ročníku florbalového turnaje Dona Boska. Josef Chadima

autor: Obec Lubná | 08.02.2013  |  Komentářů: 1  |  Přečteno: 5280x

Kory 12.02.2013 22:55
KDY UZ TADY BUDE VICE FOTEK ? ? ?

Další články z kategorie Sport:

Turnaj Dona Boska - 29. dubna 2023



První běžecký závod v Lubné


Florbalový turnaj Dona Boska 2014
Florbalový turnaj Dona Boska 2013
Výroční schůze florbalového oddílu
Zprávičky z Fitness
Od 26.7.2008: 2614577 návštěv, celkem: 2623140, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti