znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

LUBENSKÁ ŠŤOPIČKA 2012 OPĚT PŘILÁKALA STOVKY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Již 4. ročník Lubenské šťopičky přilákal do Lubné stovky diváků. A není se čemu divit. Letošní program byl plný adrenalinu a nevídaných kousků, jihočeská dechovka Libkovanka přímo nabádala k tanci a pivo bylo dobře vychlazené.
Diváci letos nemohli ochutnat 134 soutěžních vzorků destilátů, odborná porota naštěstí stihla vybrat nejlepší z nich už 5. září. Na stupních vítězů se objevilo celkem 8 majitelů vítězných destilátů v kategoriích třešňovice, jablkovice, hruškovice, slivovice, kde byla udělena 2 první místa, likéry, meruňkovice a skupina ostatní destiláty. Tito výherci obdrželi dárkové koše. Byl zvolen i destilát, který se může pyšnit titulem Absolutní vítěz. Byla to hruškovice Ing. Petra Šlosara, který od majitele Palírny Lubná získal peněžitou odměnu 5000 Kč...

 



Svátek vyznavačů destilátů, nad nímž opět převzal záštitu náměstek hejtmana Pardubického kraje Ing. Roman Línek a který pořádalo občanské sdružení Lubenská šťopička spolu s Pálenicí Lubná, byl zahájen dopoledním vystoupením mládeže ze Studnic, která zatančila tradiční český tanec Českou besedu. Následovala BMX show vicemistra světa Dominika Nekolného, při které divákům naskakovala husí kůže.
Dominik si svými výkony podmanil i odpolední návštěvníky Skalky, kde se konal odpolední program. Stejně nevšední byly i „psí kusy“, které předváděly border kolie Aleny Smolíkové, finalistky Talentmanie 2010. Největší český rekordman Jan Skorkovský nám svými kousky s míčem (a jinými kulatými předměty) sebral dech. Jak nám v průběhu představení sdělil, vystoupení na Šťopičce bylo jeho vůbec posledním, čehož si velmi ceníme. Ani po podvečerním motýlím tanci s křídly bohyně Iris v podání skupiny Hayed Nazneen ale návštěvníci neodcházeli. Po vylosování výherců hodnotných cen v tombole vystřídala Libkovanku s kapelníkem Zdeňkem Benešem rocková kapela Rock faktor z Bystrého, a zábava tak mohla pokračovat až do rána.
Těžko se ale bavit s prázdným žaludkem. I na to ale pořadatelé mysleli a připravili výtečnou hovězí polévku a kuřecí stehno s bramborem. Teplé uzené přímo z udírny nebo teplý hermelín pak udělaly radost snad úplně každému.
Lubenská šťopička se stává kulturní akcí pro všechny generace, děti, rodiče i prarodiče. Každý si tu totiž najde to svoje, ať je to dechovka, zábavný program, projížďka na koni, výborná kuchyně, plná šťopička nebo jen „pobesedování“ s lidmi, s nimiž je jim dobře.
A za čím přijdete na Šťopičku 2013 Vy?  Mgr. Eva Šímová

autor: Obec Lubná | 01.10.2012  |  Komentářů: 1  |  Přečteno: 3332x

Jan Šťáral 01.10.2012 18:38
Zdravím, přes den byla akce suprová, obzvlášť Domča na BMX :). Na večerní sem bohužel už nebyl, ale rodiče si jí moc pochvalovali. Těšíme se na další akci v krásné vesničce Lubná. Děkujeme Šťáralovi

Další články z kategorie Fotky:
Rekonstrukce letního areálu - 2013 - 2014
TJ Sokol stolní tenis Lubná
Společné setkání na Sebranicích
Vánoční koledování mateřské školy
Květinová výzdoba na úřadě
Vítání občánků
Obnova a doplnění směrových tabulí
Oprava komunikací v obci - podzim 2023
Realizované akce za uplynulé období
Modernizace bezdrátových rozhlasů
Úprava prostranství u pomníku padlých
Vánoční výstava
Od 26.7.2008: 2650971 návštěv, celkem: 2659534, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti