znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Oprava obecního bytu

Byt vedle mateřské školy opravujeme od loňského roku. Původně jsme předpokládali, že oprava bude rychlá a jednoduchá, ale opak byl pravdou. Od posledních nájemníků jsme zjistili nedostatky, kterými byt trpí. Netěsná a pokroucená okna a vstupní dveře, plíseň v rozích bytu, srážení dešťové vody na kanalizaci, která prochází bytem, nefunkční odvětrávání kuchyně a koupelny atd...
 



Nejprve jsme zmenšili okenní otvory a vyměnili dřevěná netěsná okna a dveře za nové. Následovala úprava vnitřních příček a zdí. Při kontrole vodovodního a odpadního potrubí jsme zjistili, že jsou téměř neprůchodná. Z tohoto důvodu jsme v radě obce rozhodli, že provedeme generální opravu celého bytu včetně jeho vybavení. Proto jsme tam zhotovili novou přípojku vody, odpadů, přeložili a zateplili dešťovou kanalizaci, upravili větrací potrubí včetně vstupních otvorů, nalepili nové obklady a dlažbu v koupelně i na záchodě, kde jsme instalovali nové sanitární zařízení. Ve všech místnostech jsme vystěrkovali podlahu a položili nové linoleum. Kuchyň jsme vybavili novou linkou, obkladem, odsavačem par a elektrickým sporákem. Opravili jsme vnitřní elektrické rozvody, osvětlení a kamna. Dále jsme vymalovali byt a natřeli vnitřní dveře včetně zárubní. Touto cestou děkuji všem řemeslníkům a občanům, kteří se na opravě bytu podíleli.
Celkové náklady dosáhly částky cca 290 000 Kč. V radě obce budeme v blízké době rozhodovat o novém nájemníkovi tohoto bytu. Ten však bude muset počítat s tím, že výše nájemného bude o dost vyšší než v ostatních bytech, které obec vlastní. Současně  bude    stanovena    kauce,   kterou  nájemník uhradí před nastěhováním.

autor: Josef Chadima | 01.06.2012  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 3012x


Další články z kategorie Ostatní:
Sdělení
Rádce vlastníka lesa a metodická doporučení
Suchej únor aneb nepít je umění!
ADFORS GRANT - ROZDÁVÁME RADOST
Přednášky pro každého
Jednorázový příspěvek na dítě
Charita Polička - Tříkrálová sbírka 2022
Nástěnný kalendář Lubná na rok 2022
Oblastní charita Polička materiální sbírka pro Moravu-byla ukončena 30. června
Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK

Informace o očkování v Pardubickém kraji - 3. 3. 2021
Od 26.7.2008: 2639076 návštěv, celkem: 2647639, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti