znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Upozornění pro občany - Pozor na podvodníky

Brousí nože, zároveň však kradou

Policie varuje před podvodníky

Jedná se o muže a ženu snědé pleti, kteří mohou nejen v neděli dopledne nabízet seniorům službu v podobě broušení nožů. Je pravdou, že svoji práci odvedou, ale nechají si za ni velice dobře zaplatit.



Jedno takovéto broušení nožů vyšlo 84letou ženu z jedné obce na Svitavsku velice draho. Stokoruna za odvedenou práci se muži zdála být málo, tisícikoruna však pro zákaznici zase příliš. Muž tedy přislíbil, že zbytek peněz vrátí až poté, co získá potvrzení od národního výboru. Jenže společnice onoho brusiče si však povšimla, odkud žena bere hotovost. Proto se také v jednopokojovém bytě neustále zdržovala u místa zdroje. Když byla dvojice na odchodu, majitelka bytu si všimla, že ženě vypadla tisícikoruna. Ihned ji napadlo, že byla okradena. Z uložené obálky zmizelo najednou několik desítek tisíc korun. Nepomohla ani skutečnost, že okamžitě za pomoci sousedů byla přivolána policie. Dvojice byla již dávno pryč.



Policisté nyní pátrají po ženě ve věku asi 45 let, štíhlé postavy, vysoké asi 175 centimetrů. Žena měla na hlavě zelenou čepici a zelený kabát dlouhý až ke kotníkům. Muž byl rovněž ve věku asi 45 let, byl střední postavy a vysoký asi 165 centimetrů. Měl krátké černé vlnité vlasy a byl oholen. V ústech mu scházely dva zuby.
Pokud i k Vám zavítá obdobná dvojice, okamžitě uvědomte policii a to prostřednictvím bezplatné linky tísňového volání 158, případně se obraťte na nejbližší policejní služebnu.

 

 

autor: Obec Lubná | 18.11.2009  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 2665x


Další články z kategorie Ostatní:
Sdělení
Rádce vlastníka lesa a metodická doporučení
Suchej únor aneb nepít je umění!
ADFORS GRANT - ROZDÁVÁME RADOST
Přednášky pro každého
Jednorázový příspěvek na dítě
Charita Polička - Tříkrálová sbírka 2022
Nástěnný kalendář Lubná na rok 2022
Oblastní charita Polička materiální sbírka pro Moravu-byla ukončena 30. června
Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK

Informace o očkování v Pardubickém kraji - 3. 3. 2021
Od 26.7.2008: 2640227 návštěv, celkem: 2648790, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti