znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Oznámení starosty obce Lubná

Vážení občané,

od pondělí, 16. 3. 2020, z důvodu nepříznivého vývoje epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 a na základě doporučení MZ a MŠMT jsme uzavřeli mateřskou školu do odvolání.



V úterý 17. 3. 2020 rada obce rozhodla o nákupu 1000 ks roušek od firmy Lamido Sebranice pro ochranu našich občanů. K pátku 20. 3. máme dodáno a rozdáno 300 ks. Další dodávky jsou přislíbeny na pondělí 23. 3. a další dny.

 
Platí zákaz kulturních, společenských a sportovních akcí, protože jejich konání v současné situaci představuje riziko pro občany i návštěvníky. Zřejmě to nebudou jediné akce, které budeme muset zrušit. Současně jsme uzavřeli knihovnu, kino a objekt Skalka.
 
Pokud nemusíte, nechoďte do míst, kde se zdržuje více lidí. Je jasné, že do práce a na nákup musíme všichni, ale pokud možno, dočasně omezte všechny méně důležité aktivity. Možná tím nepomůžete jen sobě, ale zcela určitě našim seniorům a nemocným, kteří jsou nejohroženější skupinou naší obce.
 
Obecní úřad Lubná funguje dle rozpisu, žádáme občany, aby v současné době řešili osobní návštěvou jen opravdu nezbytně nutné záležitosti.
 
Provoz autobusové dopravy v Pardubickém kraji je v prázdninovém režimu. Více informací zjistíte na call centru OREDO tel.: 491 580 333.
 
Důležité informace a kontakty naleznete také na https://www.pardubickykraj.cz/koronavirus a https://koronavirus.mzcr.cz/
 
Touto cestou děkuji našim občanům , že dodržují nařízení vlády v nošení roušek a omezení pohybu po obci. Současně děkuji všem, kteří šijí roušky pro svoje rodiny, přátelé, sousedy, firmy v obci a pro potřeby obce. V neposlední řádě děkuji těm občanům, kteří nabízí a zabezpečují pomoc potřebným a především pak obvodním lékařům a sestrám MUDr. M. Marešovi, A Marešové, M. Rosypalové, MUDr. J. Zahnášové a L. Hlavsové, kteří jsou v první linii v boji s koronavirem.
 
Milí spoluobčané,
 
situace v naší republice se každým dnem vyvíjí, prosím Vás o to, abyste vyhlášená opatření nebrali na lehkou váhu a dbali o zdraví svoje, svých blízkých i ostatních spoluobčanů.
 
 
S úctou a z pevnou vírou, že bude lépe
Josef Chadima, starosta obce
autor: Obec Lubná | 22.03.2020  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 2585x


Další články z kategorie Ostatní:
Sdělení
Rádce vlastníka lesa a metodická doporučení
Suchej únor aneb nepít je umění!
ADFORS GRANT - ROZDÁVÁME RADOST
Přednášky pro každého
Jednorázový příspěvek na dítě
Charita Polička - Tříkrálová sbírka 2022
Nástěnný kalendář Lubná na rok 2022
Oblastní charita Polička materiální sbírka pro Moravu-byla ukončena 30. června
Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK

Informace o očkování v Pardubickém kraji - 3. 3. 2021
Od 26.7.2008: 2639650 návštěv, celkem: 2648213, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti