znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Představujeme nového starostu hasičů pana Jana Rensu

     Dne 4. 12. 2009 jsem byl zvolen valnou hromadou SDH Lubná na funkci starosty sboru dobrovolných hasičů v Lubné. Ještě jednou děkuji výboru a všem, kteří mě podporují a důvěřují v nové funkci. Prozatím jsem toho v nové funkci moc nezažil, nicméně jelikož jsem již několik let členem SDH, měl jsem tu možnost poznat věci, které „hýbou“ našim sborem...



     Nejprve bych zmínil soutěžní družstva nejenom proto, že jsem také členem ale hlavně proto, že je v našem zájmu prezentovat SDH i touto cestou. Myslím si, že naše týmy jsou velice úspěšné počínaje dětmi předškolního věku až po družstvo veteránek. Je to dobrý trend, ve kterém bych byl rád, aby sbor dobrovolných hasičů pokračoval, nejen pro soutěžní úspěchy družstev, ale hlavně pro růst stávající členské základny.
     Další věc, kterou bych rád zmínil je zásahové družstvo (výjezdová jednotka). Za posledních pár let se nám jednotka velice zmodernizovala za spolupráce s Obecním úřadem v Lubné, což je důležitá věc, protože jsme mnohem více schopnější a využitelnější při zásahu pro profesionální hasiče. Ale nejen to. Členové jednotky se účastní jako požární hlídka všech kulturních akcích pořádaných v naší obci.

     Je toho hodně o čem by se dalo diskutovat, co bych mohl napsat. Např. oprava střechy hasičské zbrojnice, pořádání plesu a zábavy, pořádání soutěže zahrnuté do seriálu soutěží Svitavské ligy, školení jednotky, udržování techniky, pomoc při odklízení sněhu z budov, popadaných větví na vozovce… Je toho opravdu hodně a nezbývá mi nic jiného než se pokusit udržet nastavený standard. Jan Rensa, starosta SDH Lubná

 

     Závěrem bychom chtěli popřát novému starostovi hasičů hodně úspěchů a poděkovat odstupujícímu dlouholetému starostovi Bohuslavu Bulvovi, který tuto funkci zastával 26 let (1983 - 2009).

 

 

autor: Obec Lubná | 31.03.2010  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 2740x


Fotografie ke článku:

obr1
T:31.03.2010 10:49


Další články z kategorie Ostatní:
Sdělení
Rádce vlastníka lesa a metodická doporučení
Suchej únor aneb nepít je umění!
ADFORS GRANT - ROZDÁVÁME RADOST
Přednášky pro každého
Jednorázový příspěvek na dítě
Charita Polička - Tříkrálová sbírka 2022
Nástěnný kalendář Lubná na rok 2022
Oblastní charita Polička materiální sbírka pro Moravu-byla ukončena 30. června
Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK

Informace o očkování v Pardubickém kraji - 3. 3. 2021
Od 26.7.2008: 2642646 návštěv, celkem: 2651209, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti