znak obce Lubná fotografie z obce Lubná

Florbalový turnaj Dona Boska 2014

Ve dnech 31. ledna a 1. února se v Lubné uskutečnil již 11. ročník florbalového turnaje Dona Boska, konaný pod záštitou prvního náměstka hejtmana Pardubického kraje Romana Línka. Tradičně je turnaj pořádaný v období jarních prázdnin. Kvůli narůstajícímu zájmu o účast týmů z jiných okresů byl přesunut na prodloužený víkend o pololetních prázdninách. Tato změna se v nejmenším neprojevila na typické gradující atmosféře i množství diváku a fanoušků při rozhodujících zápasech. Při slavnostním zahájení prvního hracího dne účastníky přivítali a namotivovali k férové hře starosta obce Josef Chadima, předseda TJ Lubná Jaroslav Flídr, ředitelka ZŠ Lubná Mgr. Jitka Kučerová a místostarosta města Litomyšle a člen zastupitelstva Pardubického kraje Radomil Kašpar. K nabuzení příjemné atmosféry přispěla vlídná slova otce Pavla Hertla ze salesiánského střediska mládeže Sebranice...



První části turnaje, v pátek 31. 1., se zúčastnilo 5 týmů mladších žáků a 10 týmů starších žáků. V kategorii mladších žáků zvítězilo družstvo FBK Hradec Králové. Nejcennější kov za starší žáky si odvezl tým Peaksport Litomyšl.
Výsledky jednotlivých kategorií:
Mladší žáci - 1. místo: FBK Hradec Králové, 2. místo: Machine, 3. místo: In XP Cvrčci                   
Starší žáci - 1. místo: Peaksport Litomyšl, 2. místo: Rychlá rota, 3. místo: Mamka vzala baterky. 
V sobotu se proti sobě utkala družstva mužů. Pro velký zájem byl počet týmů z časových důvodů omezen na šestnáct. O bronzovou medaili se utkalo domácí družstvo Bratři Sokolové proti poličským Warriors. Po velice vyrovnaném zápase plném zvratů ve skóre se z třetího místa nakonec radoval tým Warriors. O zlatý kov se bojovalo mezi FBC Oujeee a Pošták tým. Po napínavém zápase si titul vítěze odvezl tým FBC Oujeee, který přepsal historické tabulky tím, že dokázal obhájit prvenství ve dvou ročnících po sobě.
Turnaj Dona Boska, to je pořádná porce kvalitního, dvoudenního florbalu s každoroční účastí přibližně tří stovek hráčů, kde se sehraje téměř sedmdesát dramatických komentovaných utkání.
Turnaj by se neuskutečnil bez obětavé práce všech pořadatelů a nestranného rozhodování profesionálních rozhodčích. Zápasy mají tradičně skvělou diváckou kulisu a atmosféru, na kterou se mohou hráči těšit i příští rok opět v Lubné. Fotografie z turnaje naleznete na adrese http://www.florbaldb.cz., Tereza Košnarová

autor: Obec Lubná | 07.02.2014  |  Komentářů: 0  |  Přečteno: 4095x


Další články z kategorie Sport:

Turnaj Dona Boska - 29. dubna 2023



První běžecký závod v Lubné


Florbalový turnaj Dona Boska 2014
Florbalový turnaj Dona Boska 2013
Výroční schůze florbalového oddílu
Zprávičky z Fitness
Od 26.7.2008: 2614129 návštěv, celkem: 2622692, inet24 © 2003 - 2024  
Prohlášení o přístupnosti